Η Ιστορία ξαναγράφεται

Το νησί της Πάτμου

Το θρυλικό ξενοδοχείο με το όνομα Ξενία Πάτμου, κρατικών συμφερόντων, -υπό την εποπτεία του ΕΟΤ- χτίστηκε το 1960 από τον αρχιτέκτονα Μίλτο Ντάλλα και αποτελούσε το τουριστικό σύμβολο της Πάτμου για δεκαετίες.
Στόχος του κρατικού προγράμματος των Ξενία ήταν η ανάδειξη των καλύτερων σημείων φυσικού κάλλους στη Ελλάδα χτισμένα με χαρακτηριστικά υψηλής ποιότητας και περισσή αίγλη.
Η διάσωση του Ξενία αποτελεί ένα πραγματικό ξενοδοχειακό στολίδι της Πάτμου, το περίφημο πλέον ανακαινισμένο Patmos Aktis Suites & Spa.

Μετά από πολλές δεκαετίες, το ξενοδοχείο απέκτησε μια δεύτερη ζωή καθώς μετατράπηκε σε ένα μοντέρνο κατάλυμα υψηλών προδιαγραφών και σύγχρονης αισθητικής. Ταυτόχρονα αναβαθμίστηκε και η παραλιακή περιοχή του Γροίκου συνολικά και το Patmos Aktis καθιερώθηκε ως το πρώτο και μοναδικό ξενοδοχείο πέντε αστέρων στο νησί.

O παλιός σκελετός του πρώην Ξενία και ο κάποτε απαξιωμένος κόλπος του Γροίκου έχουν μετατραπεί σε έναν μοναδικό προορισμό διακοπών βάζοντας δυναμικά την Πάτμο στο σύγχρονο τουριστικό χάρτη.

Το αρχιτεκτονικό έργο της ανακατασκευής και ανακαίνισης με διώροφα καταλύματα και σουίτες ιδιαίτερου χαρακτήρα υλοποιήθηκε το 2009 με την επιμέλεια των διακεκριμένων αρχιτεκτονικών γραφείων ISV ARCHITECTS & ARC MASTROMINAS ELIAS AND PARTNERS.