Ο ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ ΥΠΑΡΧΕΙ

Σας καλωσορίζουμε στον κόλπο του Γροίκου, σε μια από τις πιο ξελογιάστρες αγκαλιές του Αιγαίου, στη νοτιοανατολική πλευρά της Πάτμου.
Εδώ, που σταματάς να αισθάνεσαι θνητός.
Φωτογραφίες

Patmos Aktis Suites & Spa

Ευλογημένη διαμονή

Ζαλισμένος από τη ζέστη, με πόδια βαριά εξαιτίας των εξαντλητικών ρυθμών του χειμώνα, σηκώνεσαι από τη λευκή ξαπλώστρα. Περπατάς δυο βήματα στην παχιά άμμο, οι πατούσες σου ανυπομονούν να μπουν στη γαλάζια θάλασσα. Με θέα το Τραγονήσι, παίρνεις φόρα και κάνεις μακροβούτι για να δροσιστείς. Μόλις βγαίνεις ξανά στην επιφάνεια, η ζωή έχει πιο αισιόδοξη γεύση. Μικρά ψάρια σου τσιμπάνε τα πόδια, γλάροι προσγειώνονται κοντά σου, ενώ ο ήλιος ζωγραφίζει χρυσές λωρίδες στην επιφάνεια του νερού. Απελευθερωμένος από αγχωτικές σκέψεις, με την αλμύρα να έχει κάψει όλες τις έγνοιες, νιώθεις ευλογημένος που αξιώθηκες μια τέτοια βουτιά. Το ελληνικό καλοκαίρι στην καλύτερη εκδοχή του. Αυτό ακριβώς συμβαίνει στο ξενοδοχείο «Patmos Aktis Suites & Spa», ζεις εμπειρίες που θα σε εμπνέουν για πάντα.

Και δεν είναι μόνο τα δροσερά μακροβούτια στην αισιοδοξία που θα θυμάσαι από τη διαμονή σου στο αναζωογονημένο Ξενία. Οι απογευματινές βόλτες στους εξωτερικούς χώρους του ξενοδοχείου σου δημιουργούν την εντύπωση ότι περπατάς στη Χώρα της Πάτμου. Ασβεστωμένοι πέτρινοι τοίχοι, γραφικά καλντερίμια, διακοσμημένα με λογής-λογής λουλούδια, που σε οδηγούν από τον ένα μαχαλά του συγκροτήματος στον άλλον, και περιποιημένα κηπάρια συνθέτουν αυτή τη μοντέρνα λευκή πολιτεία των 56 δωματίων και σουιτών. Το μυστηριακό περιβάλλον σου υπαγορεύει την αίσθηση ότι βρίσκεσαι χαμένος κάπου στην ανατολική Μεσόγειο, με τον ήλιο να ακολουθεί κάθε βήμα της προσωπικής σου εξερεύνησης.

Εδώ, η πολυτέλεια συμβαδίζει με την παραδοσιακή αρχιτεκτονική. Δε σε καταδυναστεύουν τα υλικά της κατασκευής, είσαι ελεύθερος να περιπλανηθείς, να απολαύσεις τον αλμυρό αέρα και να ανακαλύψεις μόνος σου όλα αυτά τα στοιχεία που συνδέουν το ξενοδοχείο με την ιστορική και πολιτιστική ταυτότητα του νησιού. Και το κουβάρι αυτής της ασυνείδητης, υπαρκτής όμως, ανακάλυψης ξεκινάει από το χώρο υποδοχής, όπου στον τοίχο πίσω από τον πάγκο της ρεσεψιόν υπάρχει μια υπογραφή με κόκκινο μελάνι. Πρόκειται για το Χρυσόβουλο του Αλέξιου Α’ του Κομνηνού, με το οποίο παραχώρησε την Πάτμο στον Όσιο Χριστόδουλο τον Απρίλιο του 1088, για να ιδρύσει τη Μονή του Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου.

Συνέχεια Κλείσιμο

Κρατήσεις