Μετάβαση στην Πάτμο

Μπορείτε να φτάσετε στην Πάτμο με πλοίο ή αεροπλάνο στα κοντινά νησιά και στη συνέχεια να πάρετε το πλοίο για το νησί.

Με Πλοίο

Υπάρχουν πλοία για την Πάτμο από τον Πειραιά, το κεντρικό λιμάνι της Αθήνας.
Η Πάτμος συνδέεται επίσης ακτοπλοϊκά με τη Λέρο, τους Λειψούς, την Κάλυμνο, την Κω και τη Ρόδο. https://www.ferriesingreece.com/

Πειραιάς - Πάτμος
Η πρόσβαση στο νησί της Πάτμου πραγματοποιείται κυρίως μέσω των ακτοπλοϊκών γραμμών που συνδέουν το μοναδικό εμπορικό λιμάνι της Πάτμου, τη Σκάλα, με τον Πειραιά και τα γύρω νησιά. Από τον Πειραιά (το λιμάνι της Αθήνας), υπάρχουν αρκετά εβδομαδιαία πλοία με την Blue Star Ferries. Η διάρκεια του ταξιδιού από την Αθήνα στην Πάτμο διαρκεί περίπου 8 ώρες. Μπορείτε να προμηθευτείτε εισιτήρια από τα κεντρικά γραφεία της Blue Star Ferries ή από τα ταξιδιωτικά γραφεία. Τα πλοία συνήθως αναχωρούν από την πύλη Ε1 στο λιμάνι του Πειραιά (προς Δωδεκάνησα).


Πληροφορίες για τα δρομολόγια μπορείτε να βρείτε στο

Ferry Hopper

Dodekanisos seaways: Κάνοντας κράτηση μέσω του ξενοδοχείου μας, έχετε έκπτωση 30% στα ακτοπλοϊκά σας εισιτήρια.


Με Catamaran

Κατά τους καλοκαιρινούς μήνες ξεκινώντας συνήθως από τον Απρίλιο ή Μάιο (λίγο πριν το Πάσχα), η εταιρεία Dodekanisos Seaways εκτελεί καθημερινά δρομολόγια συνδέοντας την Πάτμο με τα εξής γειτονικά νησιά: Σύμη, Κω, Ρόδο, Κάλυμνο, Λέρο, Λειψούς και Σάμο. Σχεδόν όλα τα ταξιδιωτικά γραφεία μπορούν να εκδώσουν εισιτήρια. Η διάρκεια του ταξιδιού ποικίλλει ανάλογα με το νησί αναχώρησης. Πληροφορίες για τα δρομολόγια θα βρείτε στο www.12ne.gr .

Με Ιδιωτικό Σκάφος
Μπορείτε να φτάσετε στην Πάτμο με ιδιωτικό σκάφος εκτός από τα πλοία της γραμμής. Σε ορισμένα σημεία, όπως στον όρμο του Γροίκου, τα σκάφη μπορούν να δέσουν στην προβλήτα, όπου παρέχονται βασικές υπηρεσίες ανεφοδιασμού.

Με Αεροπλάνο
Η Πάτμος δεν διαθέτει αεροδρόμιο, η πρόσβαση αεροπορικώς είναι εφικτή από το αεροδρόμιο των Αθηνών « Ελ. Βενιζέλος» ή άλλα αεροδρόμια της χώρας. Τα πλησιέστερα αεροδρόμια είναι της Λέρου, της Κω, της Ρόδου, της Σάμου και της Καλύμνου. Από εκεί υπάρχουν πλοία για την Πάτμο.

Με Ελικόπτερο
Μπορείτε επίσης να φτάσετε στο νησί της Πάτμου με ιδιωτικό ελικόπτερο.

Η ομάδα Υποδοχής είναι διαθέσιμη να σας εξυπηρετήσει 24/7 και να σας κατευθύνει για κρατήσεις με ιδιωτικό σκάφος, catamaran, ελικόπτερο ή για ακτοπλοϊκά εισιτήρια με την εταιρία Dodecanisos seaways. Τηλ κρατήσεων +30 22470 35034 ή Email: [email protected]