ΠΛΕΥΣΙΣ

Η κουζίνα της ταβέρνας φημίζεται για τις αυθεντικές ελληνικές συνταγές της

Περιζήτητη για την μοναδική της θέση μπροστά στο κύμα, η παραδοσιακή ταβέρνα «Πλεύσις» είναι ένα από τα αγαπημένα σημεία για να απολαύσετε ένα μαγευτικό θαλασσινό τοπίο σε μια ζεστή και φιλική ατμόσφαιρα. Η αποστολή της παρέμεινε πιστή στις αυθεντικές ελληνικές σπεσιαλιτέ, φρέσκο ψάρι και θαλασσινά καθώς και παραδοσιακούς μεζέδες που συνδυάζονται εξαιρετικά με ένα ποτήρι δροσερό ούζο.

Σε ένα περιβάλλον όπου το μπλε του ουρανού και της θάλασσας κυριαρχούν κατά μήκος της γαλάζιας ακτογραμμής, οι επισκέπτες απολαμβάνουν ένα μοναδικό σκηνικό στην άμμο με τον απέραντο ορίζοντα να απλώνετε μπροστά από το μόλο. Με μεγάλη γαστρονομική παράδοση, η κουζίνα της ταβέρνας φημίζεται για τις αυθεντικές ελληνικές συνταγές εμπνευσμένες κυρίως από τη δωδεκανησιακή και τοπική κουζίνα με φρέσκα και εποχιακά υλικά. Το περιβάλλον είναι λιτό με παραδοσιακά στοιχεία όπως οι ψάθινες πολύχρωμες καρέκλες, τα καρό τραπεζομάντιλα και μια μικρή προβλήτα με ψαρόβαρκες.

Το μενού κρύβει έναν παράδεισο από μοναδικές γεύσεις και απολαυστικά πιάτα όπως φρέσκα ψάρια, χορταστικές σαλάτες, ποικιλία από ορεκτικά, κρεατομεζέδες και πολλά ακόμη μαγειρευτά πιάτα που αντανακλούν την παραδοσιακή παρασκευή τους χρησιμοποιώντας κυρίως ελαιόλαδο. Ο κατάλογος διαμορφώνεται καθημερινά με επιπρόσθετες προτάσεις και εξαιρετικές σπεσιαλιτέ για τους λάτρεις της ελληνικής κουζίνας.