3 ώρες περίπου

Σαφάρι Φωτογραφίας

Αυτή η περιήγηση εκτείνεται στο νότιο τμήμα του νησιού και δε σας δίνει μόνο τη δυνατότητα να ανακαλύψετε κρυφές γωνιές της Πάτμου αλλά και να φωτογραφίσετε επίσης τα πιο εκπληκτικά τοπία του νησιού σε γη και θάλασσα καθώς και να αναπτύξετε ένα δημιουργικό βλέμμα που θα συνθέσει εικόνες γεωμετρικών μοτίβων ή και αφηρημένων μορφών.

Η εκδρομή μας ξεκινάει από το λιμάνι της Σκάλας όπου θα κατευθυνθούμε με λεωφορείο στο μεσαιωνικό οικισμό της Χώρας, πρωτεύουσας του νησιού και παράδεισος για τους φωτογράφους! Η πρώτη μας εμπειρία είναι μια υπέροχη πανοραμική θέα του νησιού και στρέφοντας το κεφάλι μας ελαφρώς αντικρίζουμε το Μοναστήρι του 11 ου αιώνα, το κάστρο που στέκει κυρίαρχο στο λόφο.

Περπατάμε μέσα από τα λαβυρινθώδη λιθόστρωτα δρομάκια της Χώρας και τις αψιδωτές σήραγγές της, στοιχεία τα οποία θα μας τροφοδοτήσουν μια εμπειρία συνεχούς έμπνευσης. Ο μεσαιωνικός οικισμός της Χώρας χρονολογείται από τον 15 ο αιώνα, τα κατάλευκα σπιτάκια αντανακλούν το φως δημιουργώντας έτσι σκιές και προβάλλοντας γεωμετρικά μοτίβα. Οι αψίδες, οι στοές και τα κατώφλια των σπιτιών συνθέτουν μια αρμονική ισορροπία, αποκαλύπτοντας φίνες αρχιτεκτονικές λεπτομέρειες, οι οποίες μέσα από τον φακό σας,
μπορούν να αποκρυσταλλωθούν σε ονειρικές ατμοσφαιρικές εικόνες. Συνεχίζουμε με μια βόλτα στην κορυφή του Προφήτη Ηλία, το ψηλότερο σημείο του νησιού 269 μέτρα πάνω από τη θάλασσα. Τι μπορεί να πει κανείς για να περιγράψει την πανοραμική θέα της θάλασσας και του τοπίου, η οποία το λιγότερο που μπορεί να κάνει, είναι να σας κόψει την ανάσα!

Αμέσως μετά θα κατηφορίσουμε προς το Διακόφτι σταματώντας για να φωτογραφίσουμε τη θέα του γιγαντιαίου μυστηριακού βράχου και στη συνέχεια θα κατευθυνθούμε προς το καρνάγιο του νησιού. Εδώ θα έχουμε την ευκαιρία να τραβήξουμε φωτογραφίες με τοπικό χρώμα, τους εργάτες του ναυπηγείου καθώς δουλεύουν και φωτογραφίες από τις τραβηγμένες βάρκες στη στεριά. Ένα διάλλειμα για δροσερά αναψυκτικά στο υπέροχο καφέ του καρνάγιου, μέρος του οποίου αποτελείται από κατάστρωμα βάρκας με θέα τη θάλασσα.

Πρόκειται να ζήσετε μια αξέχαστη πραγματικά εμπειρία της Πάτμου και της ζωής στο νησί, καταγεγραμμένη με τη δική σας προσωπική σφραγίδα σε εικόνες που θα έχετε ως ανάμνηση για πάντα.