Ελληνικό πρωϊνό

Σπιτικό μπουφέ

Ανυπόμονος, ξεκινάς τη διαδρομή για το πρώτο γεύμα των διακοπών σου. Φτάνεις στο εστιατόριο «Apocalypsis» και καταλαβαίνεις πως αυτό το πρωινό, δε μοιάζει με κανένα άλλο. Τριγύρω μυρίζει καλοκαίρι, η αλμύρα της θάλασσας δροσίζει το πρόσωπο σου και ο ήλιος που εμφανίζεται δειλά ανάμεσα στα αρμυρίκια που βρίσκονται μπροστά από το εστιατόριο, αρχίζει να φωτίζει τη θάλασσα. Το ολόλευκο σκηνικό και οι ασβεστωμένες κολώνες θυμίζουν παραδοσιακό σπίτι, δημιουργώντας οικειότητα. Με θέα τα καταγάλανα γαλήνια νερά του κόλπου του Γροίκου, δε θα ευχόσουν να απολαμβάνεις κάπου αλλού αυτό το πλουσιοπάροχο πρωινό.

Οι πρωινές επιλογές προσφέρονται πάνω στις μαρμάρινες επιφάνειες του εστιατορίου, συνθέτοντας έναν πλούσιο μπουφέ. Σπιτικές πίτες, αυγά μαγειρεμένα με κάθε τρόπο, ψωμιά όλων των ειδών, ολόφρεσκα κέικ, μια ποικιλία από αλλαντικά και τυριά, παραδοσιακά «πατινιώτικα» εδέσματα, δημητριακά, αποξηραμένα φρούτα, ξηροί καρποί, πραλίνες, θυμαρίσιο μέλι, μαρμελάδες, φρέσκα φρούτα. Τα ελληνικά προϊόντα βρίσκονται σε πληθώρα, θέλοντας να υπενθυμίζουν συνεχώς ότι βρίσκεσαι στο άκρως γραφικό και παραδοσιακό νησί της Πάτμου. Η παρουσίαση και επιμέλεια του μπουφέ από το βραβευμένο σεφ και την ομάδα του ξεχωρίζει, πιστή στην ελληνική ταυτότητα του εστιατορίου και την εμμονή τους στην ανάδειξη της ελληνικής γαστρονομίας. Δε θα μπορούσε να είναι διαφορετικά αφού χρησιμοποιούνται αγνά ελληνικά προϊόντα, ντόπια και μη. Καθόλου τυχαία δε χαρακτηρίζεται η συμμετοχή του ξενοδοχείου Patmos Aktis Suites & Spa στο πρόγραμμα «Ελληνικό πρωινό», του ελληνικού Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου. Σκοπός του προγράμματος, η ανάδειξη του γαστρονομικού πλούτου της εκάστοτε περιοχής, χρησιμοποιώντας ελληνική πρώτη ύλη, εμπλουτίζοντας το πρωινό στα ξενοδοχεία με τοπικές παραδοσιακές συνταγές.

Μην πας μακριά για να δοκιμάσεις την «πατινιώτικη» τυρόπιτα και τα περίφημα πουγκιά της Πάτμου. Στο πρωινό του «Apocalypsis», το οποίο μπορείς να απολαύσεις και στο δωμάτιό σου, θα βρεις όλες τις τοπικές παραδοσιακές συνταγές του νησιού. Μη ξαφνιαστείς εάν συναντήσεις ντόπιους, αφού το φημισμένο πρωινό του «Apocalypsis» προσελκύει εκτός από φιλοξενούμενους του ξενοδοχείου και εξωτερικούς θαυμαστές. Ένα είναι σίγουρο, κάθε μέρα θα σηκώνεσαι από το κρεβάτι ανυπομονώντας για αυτό το πρωινό δίπλα στη θάλασσα.

Greek breakfast

Διαβάστε περισσότερα για το ελληνικό πρωινό στη σελίδα www.greekbreakfast.gr

Κρατήσεις