Νέα πρόταση από το εστιατόριο Αpocalypsis στην Πάτμο

Το βραβευμένο με Χρυσό Σκούφο για δύο συνεχόμενες χρονιές (2015 & 2016) εστιατόριο «Apocalypsis», προσφέρει ελληνική δημιουργική κουζίνα, με θέα το γραφικό κόλπο του Γροίκου. Ο σεφ Χρήστος Ξεραξούδης και η ομάδα του, σας ξεναγούν σε έναν κρυμμένο κόσμο γεύσεων ο οποίος συνδυάζει αρμονικά μεσογειακές με Ασιατικές γεύσεις. 

«Υπάρχουν πολλά κοινά στοιχεία στη Μεσογειακή και την Ασιατική κουζίνα, όπως για παράδειγμα η θάλασσα», επισημαίνει ο νέος σεφ του εστιατορίου Apocalypsis, Χρήστος Ξεραξούδης. «Δεν υπάρχει μία και μοναδική πηγή έμπνευσης», συμπληρώνει, «καθώς η έμπνευση είναι κάτι το οποίο γεννιέται αυθόρμητα, ουσιαστικά από την πρώτη ύλη, από τα ίδια τα προϊόντα. Τo μενού του μοιάζει με καλοκαιρινή βόλτα στην Ελλάδα. Το Apocalypsis δεν είναι ένα συνηθισμένο εστιατόριο. Όταν το επισκεφτείς, έχεις την εντύπωση ότι είσαι καλεσμένος σε ένα εξοχικό στο πιο μαγικό μέρος του κόσμου».

Ως γνήσιος πειραματιστής και λάτρης γευστικών συνδυασμών, ο σεφ καλλιεργεί τη φιλοσοφία της ανάδειξης της σύγχρονης ελληνικής κουζίνας και το πάντρεμα αυτής με την Ιαπωνική. Αναμενόμενα, το μενού έχει ως κεντρικό κορμό ελληνικά προϊόντα, ντόπια και μη. Το ανανεωμένο μενού αποτελεί ένα ταξίδι στην ελληνική γαστρονομία, με νέες γευστικές προτάσεις και ασιατικές επιρροές, οι οποίες θα προσδώσουν μία δροσερή αύρα στις γαστρονομικές σας αναζητήσεις. Συνοδέψτε τες με κάποια από τις ποικίλες επιλογές της πλούσιας και ενδιαφέρουσας λίστας κρασιού και σάκε.

Κρατήσεις