Ιδιωτικές Περιηγήσεις

Ανακαλύψτε την ομορφιά του Αιγαίου..

Μονοήμερη εκδρομή στα γειτονικά νησιά - Γύρος της Πάτμου

Ανακαλύψτε τα γειτονικά νησιά της Πάτμου σε μία ημέρα με ένα ταχύπλοο σκάφος 10 μέτρων. Αν χρειάζεστε μια δόση ειρήνης και ηρεμίας, ένα ταξίδι στις κοντινές περιοχές ή τις και παραλίες της Πάτμου -οι περισσότερες από αυτές προσβάσιμες μόνο με σκάφος- θα σας χαρίσει ιδιωτικότητα και γαλήνη, ενώ θα έχετε την ευκαιρία να γνωρίσετε τοπία απαράμιλλης ελληνικής ομορφιάς.

Χρησιμοποιώντας ένα ιδιωτικό ταχύπλοο μηχανοκίνητο σκάφος, μήκους 10 μέτρων, έχετε την ευκαιρία να απολαύσετε μια ιδιωτική κρουαζιέρα και να εξερευνήσετε τα γειτονικά νησιά, τις νησίδες ακόμη και τις παραλίες, συνοδευόμενοι φυσικά από έναν έμπειρο οδηγό - σκίπερ. Υπάρχει μια ποικιλία από προτεινόμενες διαδρομές για να επιλέξετε, ώστε να ανακαλύψετε και να εξερευνήσετε τοπία φυσικής ομορφιάς, όπως αμμώδεις παραλίες, βραχονησίδες, καταγάλανα πεντακάθαρα κρυστάλλινα νερά, σπηλιές δίπλα στη θάλασσα παραθαλάσσια ανθισμένα δέντρα κατά μήκους των ακτογραμμών, πολύχρωμα λουλούδια δίπλα στη θάλασσα και πολλά παραδοσιακά, γνήσια ελληνικά σπίτια σε απομονωμένες περιοχές.

Μπορείτε να επιλέξετε μία από τις παρακάτω προτεινόμενες διαδρομές:

  • Μακρονήσι - Ασπρονήσι- Τηγανάκια - Μαράθι - Αρκιοί
  • Πλατύ γυαλό (Λειψοί) - Κατσαδιά - Μακρονήσι
  • Πλατύ γυαλό (Λειψοί) – Τηγανάκια ή Μαράθι & Αρκιοί – Αγριελούσα
  • Τηγανάκια - Μαράθι - Αρκιοί – Αγριελούσα
  • Γύρος του νησιού της Πάτμου

Αρκιοί: είναι το μεγαλύτερο από ένα σύμπλεγμα νησιών στα βόρεια των Λειψών. Οι κάτοικοι του νησιού ζουν από την αλιεία. Έχετε την αίσθηση ότι οι Αρκιοί έχουν ξεχαστεί. Μακριά από τον τουρισμό, το νησί χάνεται μυστικιστικά στην ειρήνη και την ηρεμία του. Υπάρχει μόνο ένα μοναδικό χωριό με πέτρινα σπίτια. Απέναντι από τους Αρκιούς, μπορείτε να βρείτε το νησάκι Μαράθι, με μια υπέροχη αμμώδη παραλία.

Μαράθι: Υπάρχει κάτι σχετικά με το νησί Μαράθι που φαίνεται να αποπνέει απόλυτη ηρεμία, ένα συναίσθημα το οποίο απορροφάται σχεδόν μέσω του δέρματος, όπως ακριβώς οι ακτίνες του ήλιου. Συχνά φαίνεται να υπάρχει πρόβλημα στη προσπάθεια των ανθρώπων να απομακρυνθούν από αυτό το μικρό, απομονωμένο νησί του παραδείσου. Είναι πραγματικά μικροσκοπικό: ένας κυρτός απάνεμος κόλπος, με πολλούς μικρούς ορμίσκους, στους οποίους μπορείτε να περιηγηθείτε φτάνοντας στην άλλη πλευρά.

Επιπλέον πληροφορίες: Μια μονοήμερη εκδρομή με το ταχύπλοο σκάφος συνήθως πραγματοποιείται από τις 10:00 πμ έως τις 18:00. Το σκάφος μπορεί να μεταφέρει έως και δέκα (10) άτομα, συμπεριλαμβανομένου του πληρώματος. Η διάρκεια κάθε ταξιδιού μπορεί να ποικίλει ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες και βρίσκεται σε συνάρτηση με την ένταση του αέρα, την κατεύθυνση των ανέμων κλπ.

Δικό σας το σκάφος, δικό σας και το πρόγραμμα!

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν επίσης να ‘‘δημιουργήσουν’’ μια δική τους διαδρομή χρησιμοποιώντας κάποιες από τις προτεινόμενες διαδρομές. Υπάρχει μια σειρά από εναλλακτικές επιλογές, όπως η περιήγηση στο Τραγονήσι, (νησί απέναντι από το ξενοδοχείο), μια επίσκεψη στην Πέτρα της Καλικατσού (τον τεράστιο βράχο που εξέχει από το νερό και μοιάζει με ένα γλυπτό της θάλασσα στη δεξιά πλευρά του ξενοδοχείου) ή το γύρο του νησιού της Πάτμου, ανακαλύπτοντας την ακτογραμμή του νησιού.

Νιώθετε την ανάγκη να μείνετε μόνοι;

Παρέχεται επίσης η δυνατότητα μεταφοράς και σε μια από τις κοντινές παραλίες, προκειμένου να χαλαρώσετε, να απολαύσετε επιπλέον ιδιωτικότητα καθώς και το φυσικό περιβάλλον. Κατόπιν αιτήματος και συνεννόησης, η ώρα της επιστροφής προγραμματίζεται σε συντονισμό με τον οδηγό του ταχύπλοου. Ενδεικτικά οι κοντινές αξιοσημείωτες παραλίες είναι η Ψιλή Άμμος (5-10 λεπτά), το Μοναστήρι (10 - 15 λεπτά), Πρασόβουνο (5-10 λεπτά) και τα Καμπαναριά (5-10 λεπτά). Ο εκτιμώμενος χρόνος μπορεί να διαφέρει, λόγω των διαφορετικών καιρικών συνθηκών.

Κρατήσεις