Παιδότοπος

Μια νησιωτική αλάνα

Ακολουθείς την πορεία των λουλουδιών στον εξωτερικό χώρο του «Theion» μπαρ. Στα δεξιά συναντάς τον παιδότοπο του ξενοδοχείου, ένα χώρο κατάλληλο για παιδιά, ο οποίος θυμίζει νησιωτική αλάνα. Ο παιδότοπος δεν είναι ορατός από το μεγαλύτερο μέρος του ξενοδοχείου ενώ περιμετρικά, παρατηρείς ανθισμένα φυτά και δέντρα, να προσφέρουν απλόχερα ένα στοιχείο που δε θα έπρεπε να λείπει από κανένα παιδί μεγαλώνοντας: τη φύση. Το φυσικό περιβάλλον, αγναντεύοντας τον κόλπο του Γροίκου, εντυπωσιάζει και σε αυτό το σημείο του ξενοδοχείου. Προκαλεί εκείνη τη συναισθηματική γαλήνη, την παιδική ανεμελιά και τον ενθουσιασμό που νιώθεις, όταν ανεβαίνεις για πρώτη φορά σε κούνια ή όταν κυλάς για πρώτη φορά πάνω σε τσουλήθρα. Τριανταφυλλιές, δάφνη και δενδρολίβανο μοσχοβολούν,  με τον ασβεστωμένο ολόλευκο τοίχο για φόντο να διατηρεί αμείωτο το ύφος και το χαρακτήρα του ξενοδοχείου.

Η κύρια παιχνιδοκατασκευή,  σα δενδρόσπιτο στο κέντρο του παιδότοπου, αποτελείτε από μια ξύλινη τσουλήθρα, με σχοινιά να χρησιμεύουν στο σκαρφάλωμα. Ακριβώς δίπλα θα βρεις δύο κούνιες και παραπέρα τρία καθισματάκια και άφθονο χώρο που λειτουργεί σα ξεχωριστή ενότητα ελεύθερου παιχνιδιού. Κατά μήκος του παιδότοπου, θα δεις διάσπαρτα παιχνίδια στο πάτωμα και παιδιά να παίζουν ξέγνοιαστα. Τρέχουν ανέμελα, δίχως άγχος ή φόβο, αφού το πάτωμα, σε κεραμιδί απόχρωση, έχει δημιουργηθεί με τέτοια υλικά ώστε να προστατεύει τους μικρούς επισκέπτες από τυχόν χτυπήματα καθώς παραπέφτουν. Καθ’ όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού συνίσταται να υπάρχει επίβλεψη από γονείς.

Όταν βρεθεί κάποιος σε αυτόν τον ειδικά διαμορφωμένο παιδότοπο, καταλαβαίνει γιατί εξασφαλίζει μια παραδοσιακή εμπειρία ψυχαγωγίας για τους μικρούς μας φιλοξενούμενους. Δημιουργώντας ένα αίσθημα ασφάλειας, είναι περιμετρικά κλειστός με ένα ξύλινο λευκό φράχτη. Ακούς τα πουλιά να κελαηδούν και αφουγκράζεσαι όλες αυτές τις μυρωδιές της φύσης, τα λουλούδια, το χώμα, το ξύλο και τη θάλασσα. Δε μπορείς παρά να νιώσεις και πάλι παιδί.

Κρατήσεις