Παιδότοπος

Μια νησιωτική αλάνα

Ακολουθείς την πορεία των λουλουδιών στον εξωτερικό χώρο του «Theion» μπαρ. Στα δεξιά συναντάς τον παιδότοπο του ξενοδοχείου, ένα χώρο κατάλληλο για παιδιά ο οποίος θυμίζει νησιωτική αλάνα. Ο παιδότοπος δεν είναι ορατός από το μεγαλύτερο μέρος του ξενοδοχείου ενώ περιμετρικά, παρατηρείς ανθισμένα φυτά και δέντρα να προσφέρουν απλόχερα ένα στοιχείο που δε θα έπρεπε να λείπει από κανένα παιδί μεγαλώνοντας: τη φύση. Το φυσικό περιβάλλον εντυπωσιάζει και σε αυτό το σημείο του ξενοδοχείου. Προκαλεί εκείνη τη συναισθηματική γαλήνη, την παιδική ανεμελιά και τον ενθουσιασμό που νιώθεις όταν ανεβαίνεις για πρώτη φορά σε κούνια, ή όταν κυλάς για πρώτη φορά πάνω σε τσουλήθρα. Τριανταφυλλιές, δάφνη και δενδρολίβανο μοσχοβολούν κι ο ασβεστωμένος τοίχος στο φόντο διατηρεί αμείωτο το νησιωτικό ύφος και το χαρακτήρα του ξενοδοχείου.

Η κύρια παιχνιδοκατασκευή, σα δενδρόσπιτο στο κέντρο του παιδότοπου, αποτελείται από μια ξύλινη τσουλήθρα με σχοινιά που χρησιμεύουν για σκαρφάλωμα. Ακριβώς δίπλα υπάρχουν δύο κούνιες και παραπέρα τρία καθισματάκια και άφθονος χώρος που λειτουργεί σαν ενότητα ελεύθερου παιχνιδιού. Κατά μήκος του παιδότοπου φαίνονται διάσπαρτα παιχνίδια στο πάτωμα και ξέγνοιαστα παιδιά να παίζουν. Τρέχουν ανέμελα, δίχως φόβο, αφού το κεραμιδί πάτωμα έχει δημιουργηθεί με τέτοια υλικά ώστε να προστατεύει τους μικρούς μπόμπιρες από τυχόν χτυπήματα όταν πέφτουν. Καθ’ όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού, επιβάλλεται η γονική επίβλεψη.

Όταν βρεθείς σ' αυτόν τον ειδικά διαμορφωμένο παιδότοπο καταλαβαίνεις γιατί εξασφαλίζει μια παραδοσιακή εμπειρία ψυχαγωγίας για τους μικρούς φίλους. Είναι περιμετρικά κλειστός με ένα ξύλινο λευκό φράχτη, προσφέροντας ένα αίσθημα ασφάλειας. Τα πουλιά να κελαηδούν και αφουγκράζεσαι όλες τις μυρωδιές της φύσης, τα λουλούδια, το χώμα, το ξύλο, τη θάλασσα. Νιώθεις κι εσύ παιδί.

Κρατήσεις