Πρόσβαση

Πως να φτάσετε στο Patmos Aktis

Επικοινωνήστε μαζί μας για οποιαδήποτε απορία ή βοήθεια σχετικά με την μετάβαση σας στην Πάτμο και ενημερωθείτε για τις διάφορες υπηρεσίες μεταφοράς του ξενοδοχείου μας, στο τηλέφωνο +302247032800 ή στο info@patmosaktis.gr.
Μπορείτε να διαβάσετε παρακάτω τους διάφορους τρόπους για να φτάσετε στην Πάτμο:


Πειραιάς - Πάτμος

Η πρόσβαση στο νησί της Πάτμου επιτυγχάνεται κατά κύριο λόγο μέσω των ακτοπλοϊκών γραμμών που συνδέουν το μοναδικό εμπορικό λιμάνι της Πάτμου, στη Σκάλα, με τον Πειραιά και τα γύρω νησιά. Η σύνδεση του Πειραιά με τη Πάτμο πραγματοποιείται από την εταιρεία Blue Star Ferries και τα νησιά που συνδέονται είναι τα εξής:

  • Πειραιάς - Πάτμος - Λέρος - Kάλυμνος - Κως - Ρόδος & Σύρος - Αμοργός (Κατάπολα)
  • Πειραιάς - Κάλυμνος - Κως - Ρόδος & Ικαρία (Άγιος Κήρυκος) - Φούρνοι - Αστυπάλαια - Πάτμος - Λειψοί - Λέρος - Νίσυρος - Τήλος - Σύμη - Κάρπαθος - Καστελλόριζο.

Το ταξίδι σας από Αθήνα για Πάτμο διαρκεί περίπου 8 ώρες. Εισιτήρια μπορείτε να προμηθευτείτε από κεντρικά γραφεία Blue Star Ferries ή από ταξιδιωτικά πρακτορεία. Τα πλοία συνήθως φεύγουν από την πύλη E1 στο λιμάνι του Πειραιά (προς Δωδεκάνησα). Μπορείτε να βρείτε πληροφορίες για τα δρομολόγια 2019 στο www.bluestarferries.gr.

Με καταμαράν

Επιπλέον, κατά τους θερινούς μήνες και συνήθως ξεκινώντας από τον Απρίλιο - Μάιο (λίγο πριν το Πάσχα), η εταιρεία Dodecanesos Seaways πραγματοποιεί καθημερινά δρομολόγια συνδέοντας την Πάτμο με τα εξής γειτονικά νησιά: Σύμη, Κω, Ρόδο, Κάλυμνο, Λέρο, Λειψούς και Σάμο. Σημείο πώλησης αποτελεί σχεδόν κάθε ταξιδιωτικό πρακτορείο. Η διάρκεια του ταξιδιού σας ποικίλει ανάλογα με την απόσταση του νησιού από το οποίο θα ξεκινήσετε για να φτάσετε στη Πάτμο. Να είστε ακριβείς με την ώρα αναχώρησης σας, καθώς τα πλοία αυτά τηρούν αυστηρά τα δρομολόγια. Ενδεικτικά, μπορείτε να δείτε τα δρομολόγια για το 2019 εδώ: www.12ne.gr.

Με ταχύπλοο

Η εταιρεία Hellenic Seaways πραγματοποιεί δρομολόγια που συνδέουν την Πάτμο με τα νησιά του Βορείου Αιγαίου. Για τα δρομολόγια της φετινής χρονιάς, μπορείτε να μεταβείτε στην ιστοσελίδα: www.hellenicseaways.gr.

Με ιδιωτικό σκάφος

Εκτός από τα πλοία της γραμμής, μπορείτε να προσεγγίσετε την Πάτμο και με ιδιωτικό σκάφος, αγναντεύοντας το Αιγαίο Πέλαγος. Σε ορισμένες τοποθεσίες, όπως τον κόλπο του Γροίκου, τα σκάφη μπορούν να δέσουν στην προβλήτα ενώ παρέχονται και υπηρεσίες ανεφοδιασμού.

Τέλος, για όσους βρίσκονται λιγάκι..μακριά, υπάρχει η επιλογή να μεταβούν με αεροπλάνο σε κάποιο από τα αεροδρόμια των γειτονικών νησιών Σάμος, Κως, Λέρος, Κάλυμνος ή Ρόδος και μετά να επιβιβαστούν σε κάποιο πλοίο της γραμμής προκειμένου να φτάσουν στην Πάτμο.

Ακόμη, μπορείτε να φτάσετε στο νησί της Πάτμου χρησιμοποιώντας ιδιωτικό ελικόπτερο. Ενδεικτικά αναφέρουμε:

εταιρεία η Hellicopter Private Services έχει τη δυνατότητα να μεταφέρει επιβάτες ακόμα και στα πιο δυσπρόσιτα σημεία. Για περισσότερες πληροφορίες, παρακαλώ μεταβείτε στη διεύθυνση: www.helicopterprivateservices.com.

Η εταιρεία Air Business International, η οποία διαθέτει μεγάλη ποικιλία από αεροσκάφη, επιχειρηματικά τζετ αλλά και ελικόπτερα. Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε εδώ: www.abi.gr.

Το ξενοδοχείο Patmos Aktis Suites & Spa, βρίσκεται στον οικισμό του Γροίκου. Ο κόλπος του Γροίκου βρίσκεται στην νοτιοανατολική πλευρά του νησιού της Πάτμου και απέχει 4,5 περίπου χιλιόμετρα από το λιμάνι της Σκάλας. Κατά την άφιξη σας στο λιμάνι της Σκάλας μπορείτε να επιβιβαστείτε σε ταξί, το οποίο σε 8-10’ θα σας μεταφέρει στο ξενοδοχείο. Εναλλακτικά, μπορείτε να κανονίσετε τη μεταφορά σας μέσω του ξενοδοχείου μας, χρησιμοποιώντας την ιδιωτική υπηρεσία μεταφοράς. Τέλος, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μέσα μαζικής μεταφοράς. Το λεωφορείο περνάει αρκετές φορές την ημέρα και σταματάει ακριβώς έξω από το ξενοδοχείο. Μπορείτε να βρείτε το πρόγραμμα εδώ.

Κρατήσεις